ΑΘΗΝΑ
10:14
|
19.10.2021
Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής βάζει πάνω απ' όλα την οικονομία, αφού "κάποτε όλοι θα πεθάνουμε".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συζήτηση περί ευεργετικών μέτρων για την κρίση του κορωνοϊού ο οποίος φέρεται να διαφωνεί ότι “η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα”.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε σημερινή συνέντευξή του, προειδοποιεί ότι το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα: “Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης”, εξηγεί λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel και προειδοποιεί ότι “το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώνει συνεχώς τον τζίρο μας”.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι “δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές”.  

Στη συνέχεια της συνέντευξης μάλιστα, ο Σόιμπλε επισημαίνει: “Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε…”.  

“Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη για όλους. Αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από κορονοϊό. Με όλα τα προηγούμενα βάρη και την ηλικία μου, είμαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Αλλά ο φόβος μου είναι περιορισμένος. Όλοι πεθαίνουμε. Και νομίζω ότι οι νεότεροι διατρέχουν πραγματικά μεγαλύτερο κίνδυνο από εμένα. Το φυσικό τέλος της ζωής μου είναι λίγο πιο κοντά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα