ΑΘΗΝΑ
23:53
|
17.05.2024
Στους κινδύνους που δημιουργεί για τον Τύπο η δίωξη του Ασάνζ, αναφέρθηκε ο ιδρυτής του ιστότοπου The Intercept.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους κινδύνους που δημιουργεί για τον Τύπο η δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και ιδρυτής του ιστότοπου The Intercept Γκλεν Γκρίνγουολντ.

Μιλώντας στο RT.com ο Γκρίνγουολντ χαρακτήρισε εκπληκτικό το ότι ο Ασάνζ κατηγορείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για παραβίαση του Νόμου περί Κατασκοπείας. Δεδομένου ότι ο Ασάνζ δεν είναι αμερικανός υπήκοος, δεν είχε ποτέ σχέση εργασίας με κάποιο αμερικανικό μέσο και κανένα από τα εγκλήματα που του αποδίδονται δεν τελέστηκε στο έδαφος των ΗΠΑ, εαν ευοδωθούν οι προσπάθειες έκδοσής του, δημιουργείται ένα προηγούμενο που θα δίνει στις ΗΠΑ το δικαίωμα να πιάνει οποιονδήποτε ενοχλητικό δημοσιογράφο οπουδήποτε στον κόσμο.

Παρότι υπάρχει ένα τόσο μεγάλο διακύβευμα για τη δημοσιογραφία, συνεχίζει ο Γκρίνγουολντ, ο Ασάνζ δεν έχει την υποστήριξη που του αξίζει γιατί δεν προσχωρεί στη δεξιά ή την αριστερά.

Σημείωσε επίσης το παράδοξο, ότι η κατηγορία πως ο Ασάνζ κατηύθυνε την Τσέλσι Μάνινγκ και την καθοδήγησε ώστε να αποφύγει την σύλληψη, περιγράφει τις πάγιες οδηγίες που εφημερίδες όπως οι Τάιμς της Νέας Υόρκης και η Ουάσιγκτον Ποστ παρέχουν για την προστασία των πηγών τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα