ΑΘΗΝΑ
06:59
|
20.04.2024
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας που δρούσε σε κλινική αναπαραγωγής στο Κίεβο και πουλούσε βρέφη σε Κινέζους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ουκρανική αστυνομία έκανε έφοδο σε ιδιωτική κλινική αναπαραγωγής στο Κίεβο εξαρθρώνοντας κύκλωμα “εμπορίας ανθρώπων” που φέρεται ότι “πουλούσε βρέφη” στην Κίνα. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αργά το Σάββατο.

Λεπτομέρειες της υπόθεσης κοινοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Εσωτερικών Anton Gerashenko στη σελίδα του στο Facebook. Στο κύκλωμα εμπλέκονταν η επικεφαλής της κλινικής, ο γιος της, καθώς και δύο ακόμα Ουκρανοί και τρεις Κινέζοι υπήκοοι.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση 12 ετών με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
Η πλειοψηφία των πελατών της κλινικής ήταν ανύπαντροι Κινέζοι άντρες “συγκεκριμένου προσανατολισμού”, όπως το έθεσε ο Gerashenko.

Αν και ο ακριβής αριθμός των μωρών που διακινήθηκαν παραμένει άγνωστος, τουλάχιστον 140 επιπλέον Κινέζοι υπήκοοι βρίσκονται υπό έρευνα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η τιμή για ένα βρέφος έφτανε στις 50.000 δολάρια. Στο ποσό συμπεριλαμβάνονταν η τεχνητή γονιμοποίηση της υποκατάστατης μητέρας, η νομική υποστήριξη και η οργάνωση πλαστών γάμων που απαιτούνται για τη διακίνηση βρεφών στο εξωτερικό. Δεν είναι σαφές εάν οι πατέρες των βρεφών ήταν εκείνοι που τα υιοθέτησαν.

Πέντε νεογέννητα, που πιστεύεται ότι επρόκειτο να διακινηθούν εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε ιδιωτικά διαμερίσματα στο Κίεβο και μεταφέρθηκαν σε μαιευτήρια της χώρας.
Ενώ οι ύποπτοι κατηγορούνται για “εμπορία ανθρώπων”, η υποκατάστατη μητρότητα στην Ουκρανία δεν ρυθμίζεται από κανέναν νομικό πλαίσιο καθώς αρκεί μια απλή σύμβαση συμβολαίου μεταξύ της υποκατάστατης μητέρας και των επίδοξων γονέων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα