ΑΘΗΝΑ
04:21
|
13.05.2024
Ανατριχιαστικές προβλέψεις στην περίπτωση που οι πολιτείες ανοίξουν τις οικονομίες τους πρόωρα.
Closeup of election vote button with text that says Coronavirus
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία Covid-19 στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τις 74.000 μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο επικαλούνται τόσοι ο Λευκός Οίκος όσο και οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το βράδυ της Δευτέρας, το μαθηματικό μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) εκτίμησε ότι οι θάνατοι θα αγγίξουν τις 74.000, αναθεωρώντας την πρόβλεψη της προηγούμενης εβδομάδας που προέβλεπε 67.000 θανάτους.

Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος της πρόβλεψης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα και έκανε λόγο για 90.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Ο διευθυντής του IHME Christopher Murray προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα θα αυξηθεί εάν οι πολιτείες ανοίξουν τις οικονομίες τους πρόωρα.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και αρκετές είναι έτοιμες να ακολουθήσουν, όπως η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι, το Κονέκτικατ, η Πενσιλβάνια, το Ρόουντ Άιλαντ και το Ντέλαγουερ.

Η προτροπή “Μείνετε στο Σπίτι” που διατυπώθηκε από κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών μαζί με τις πρόσφατες αποφάσεις για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας εξελίχθηκαν σε φορτισμένη πολιτική διαμάχη, καθώς τα μέτρα του lockdown έχουν πλήξει δραματικά την αμερικανική οικονομία.

Οι θάνατοι από την πανδημια στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 56.000 χθες, ενώ έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας στον κόσμο, με περισσότερα από 993.000 κρούσματα

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τους 210.000, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα