ΑΘΗΝΑ
11:47
|
19.04.2024
Τα καπέλα είναι από χαρτόνι και διαθέτουν ενός μέτρου φτερά ώστε οι μπόμπιρες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μαθητές του δημοτικου στην κινεζική μεγαλούπολη της Χανγκζού επέστρεψαν στο σχολείο, με μια ασυνήθιστη και χαριτωμένη προσθήκη στην στολή τους: ένα καπέλο από χαρτόνι με φτερά ενός μέτρου που παρά το μέγεθός του, τους βοηθά και τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να διατηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ακόμη πιο συμπαθητικό είναι ότι το design των καπέλων υπογράφουν οι ίδιοι οι μαθητές μετά από εργασία που τους ανατέθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Γιαγκτσέγκ. Σύμφωνα με την ανάθεση κάθε μαθητής έπρεπε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το δικό του μοναδικό item! Κάθε καπέλο έπρεπε να είναι από χαρτόνι και να διαθέτει, τουλάχιστον, ενός μέτρου χάρτινα φτερά ώστε οι μπόμπιρες να βρίσκονται, ανά πάσα στιγμή, σε απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι μικροί μαθητές επιτρέπεται να αποχωριστούν τα καπέλα τους μόνο κατά τη διάρκεια των γευμάτων τους.

Επιπλέον, οι μαθητές του δημοτικού λαμβάνουν δωρεάν μάσκες προσώπου και θερμομετρούνται καθημερινά κατά την άφιξή τους στο σχολείο.

Η Χανγκζού απ’ ότι φαίνεται έχει μακρά παράδοση στα “φτερωτά καπέλα” τα οποία ήταν υποχρεωτικά και παλαιότερα, κάπου χίλια χρόνια πριν. Τον 10ο αιώνα και κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Σονγκ, ο αυτοκράτορας έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της Χανγκζού – τότε λεγόταν Lin’an – να φορούν μαύρα καπέλα με άκαμπτα πτερύγια, που θα τους εμπόδιζαν να ψιθυρίζουν μεταξύ τους…

Οι κινεζικές αρχές «κλείδωσαν» την επαρχία Τσετσιάνγκ συμπεριλαμβανομένης και της Χανγκζού, στις αρχές Φεβρουαρίου. Η επαρχία ήταν σχετικά ανεπηρέαστη από τον κορονοϊό, ενώ η πρώιμη καταστολή του αποδόθηκε στο ότι η πανδημία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο στην περιοχή.

Στην Τσετσιάνγκ έχουν καταγραφεί πάνω από 1.200 κρούσματα κορονοϊού, ενώ στο επίκεντρο της πανδημίας, στη Χουμπέι καταγράφηκαν πάνω από 70.000 κρούσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα