ΑΘΗΝΑ
05:53
|
20.05.2024
Η 49χρονη Λόρνα Μπριν έδινε τη μάχη κατά του κορονοϊού από την πρώτη γραμμή. Είχε νοσήσει και η ίδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Kορυφαία γιατρός της Νέας Υόρκης που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης των ΗΠΑ κατά του κορoνοϊού αυτοκτόνησε στο σπίτι της.

Η Δρ. Λόρνα Μπριν (Lorna Breen), η οποία ήταν διευθύντρια ιατρικής του τμήματος έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen στο Μανχάταν, αυτοκτόνησε την Κυριακή, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της 49χρονης, Δρ. Φίλιπ Μπριν (Philip Breen), δήλωσε στους New York Times: “Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της και αυτό τη σκότωσε”, ενώ πρόσθεσε ότι η κόρη του δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας.   

Η δρ. Λόρνα Μπριν σε φωτογραφία που είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook.

Η ίδια η Μπριν είχε νοσήσει από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της εργασίας της και επέστρεψε στη δουλειά μετά από περίπου δέκα μέρες ανάρρωσης, είπε ο πατέρας της. Όταν μίλησαν για τελευταία φορά κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και πως η κόρη του φαινόταν “απόμακρη”, την ώρα που του περιέγραφε φρικτές σκηνές, με ασθενθείς που πέθαιναν προτού καν βγουν από τα ασθενοφόρα. “Ήταν πραγματικά στα χαρακώματα, στην πρώτη γραμμή”, εξήγησε συντετριμμένος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT, η Δρ. Λόρνα Μπριν ήταν πιστή Χριστιανή, δεμένη με την οικογένειά της και μια φορά την εβδομάδα εργαζόταν εθελοντικά σε οίκο ευγηρίας. Το νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen αναφέρε: “Η Δρ. Μπριν ήταν μια ηρωίδα που υπηρετούσε τα υψηλότερα ιδανικά της ιατρικής στην πρώτη γραμμή του τμήματος έκτακτης ανάγκης”.

Η αστυνομία αναφέρει ότι μετά από κλήση για βοήθεια στις 26 Απριλίου, η γιατρός μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για νοσηλεία “όπου αργότερα υπέκυψε λόγω του αυτοτραυματισμού της”. Ο επικεφαλής της αστυνομίας σχολίασε: “Οι επαγγελματίες του τομέα της πρώτης γραμμής έχουν να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές ή σωματικές επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση αυτοί οι επαγγελματίες λειτουργούν υπό  περιστάσεις που προκαλούν άγχος και ο κορωνοϊός έχει επιφέρει επιπλέον στρες”.  

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει σχεδόν το ένα τρίτο από το ένα εκατ. κρούσματα Covid-19 της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα