ΑΘΗΝΑ
04:10
|
20.04.2024
2.4 εκατομμύρια πολίτες της χώρας εγκατέστησαν στα κινητά τους την εφαρμογή εντοπισμού κρουσμάτων του Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ (Greg Hunt), 2.4 εκατομμύρια πολίτες της χώρας ‘κατέβασαν’ κι εγκατέστησαν στα κινητά τους την εφαρμογή που ενέκρινε η κυβέρνηση για την ιχνηλάτηση των επαφών και των εντοπισμό κρουσμάτων του Covid-19.

To app έχει την ονομασία COVIDSafe και κάνει χρήση του Bluetooth προκειμένου να ανταλλάξει ‘ψηφιακή χειραψία’ με όποιον πλησιάζει τον χρήστη του κινητού τηλεφώνου σε απόσταση 1.5 μέτρου. Η εφαρμογή καταγράφει την επαφή και -σύμφωνα με τον Γκρεγκ Χαντ- την κρατά απόρρητη.

Οι χρήστες ειδοποιούνται μόνο αν η εφαρμογή εντοπίσει ότι έχουν έρθει σε στενή επαφή για περισσότερα από 15 λεπτά με χρήστη ο οποίος έχει βρεθεί θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στην Αυστραλία έχουνε εντοπιστεί συνολικά 6.727 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ έχουν καταγραφεί 85 θάνατοι. Το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν άλλα 12 κρούσματα, μόλις ένα εκ των οποίων είναι ‘ορφανό’.

“Αυτό είναι, ίσως, το πιο σημαντικό στοιχείο που έχω ανακοινώσει από τη μέρα που ανέλαβα να καταπολεμήσω τον κορονοϊό”, δήλωσε ο κος Χαντ, εξηγώντας ότι “το στοιχείο αυτό καταδεικνύει πώς όχι μόνο αμβλύνουμε την καμπύλη της επιδημίας, αλλά δημιουργούμε συνολικά συνθήκες ύφεσης του ιού”.

Αυτές τις μέρες, αντίστοιχη εφαρμογή δοκιμάζεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δημιουργία της έχει ανατεθεί στην NHSX, την ψηφιακή υπηρεσία του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα