ΑΘΗΝΑ
23:03
|
09.05.2024
Στις 6μ.μ. ανακοινώνονται οι άξονες του σχεδίου άρσης των μέτρων από τον πρωθυπουργό.
Daily life in the city, during the outbreak of the novel Coronavirus (COVID-19) Pandemic in Athens Greece on April, 2020. Greece is on the 29th day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog./ Καθημερινότητα στην πόλη, στην περιόδο της Πανδημίας του νέου κορωναϊού (COVID-19), Αθήνα, Απρίλιος, 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η ημέρα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους άξονες του σχεδίου σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που θα σηματοδοτήσει την μερική επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην νέα κανονικότητα.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα να γίνεται σε τρεις φάσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα ξεκινήσει στις αρχές του Μαΐου, η δεύτερη προς το τέλος του ίδιου μήνα και η τρίτη περί τα μέσα Ιουνίου.

Ημερομηνία-ορόσημο της άρσης του lockdown θεωρείται η 4η Μαΐου, όταν και προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, δηλαδή τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Το “ημερολόγιο εξόδου” θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο και θα εξειδικευτεί ανά τομέα, από τους αρμόδιους υφυπουργούς.

Επίσης, Ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα παρουσιάσουν αύριο το σχέδιο του σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών.

Αναφορικά με τα σχολεία, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει προετοιμάσει πλάνο με εναλλακτικά σενάρια. Αυτά περιλαμβάνουν το σταδιακό άνοιγμα όλων των βαθμίδων, με πρώτη τη Γ’ Λυκείου, αλλά και την παράταση του σχολικού έτους, σενάριο το οποίο εξετάζεται, ειδικά για τα δημοτικά.

Το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας έχει ως εξής:

– Επάνοδος μαθητών της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και για χρονικό διάστημα τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.


– Εναρξη διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 20 Ιουνίου και ολοκλήρωσή τους ως τα μέσα Ιουλίου.


– Εναρξη μαθημάτων σε Α΄ και Β΄ Λυκείου και Γυμνάσια στις 18 ή 25 Μαΐου.


– Επάνοδος μαθητών σε Δημοτικά-Νηπιαγωγεία από τις 25 Μαΐου ή 1η Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα