ΑΘΗΝΑ
23:36
|
21.05.2024
Παιδιά, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, πέθαναν από την πολυσυστηματική φλεγμονή δήλωσε ο Ματ Χάνκοκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι έχουν πεθάνοι παιδιά στη χώρα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, από το σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο που ενδέχεται να συνδέεται με τον κορονοϊό.

“Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

“Είναι μια νέα ασθένεια που πιστεύουμε ότι ίσως προκαλείται από τον κορονοϊό και τον ιό Covid-19”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως “δεν είμαστε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ’ αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί”.

Ιταλοί και βρετανοί επιστήμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στον κορονοϊού και τα κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου που σημειώθηκαν μεταξύ βρεφών και νηπίων.

Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών μικρότερων των 9 ετών με σοβαρά συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό και οίδημα στις αρτηρίες που προσομοιάζουν στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.

Να σημειωθεί πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) έχει στείλει σχετική ενημέρωση στα νοσοκομεία της Βρετανίας, κάνοντας λόγο για αύξηση περιπτώσεων παιδιών που εμφανίζουν πολυσυστηματική φλεγμονή. Κάποιες από τις περιπτώσεις χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις, αν και εκτιμάται πως πρόκειται για μικρο αριθμό.

“Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός”, διευκρίνισε ο Χάνκοκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα