ΑΘΗΝΑ
13:42
|
24.04.2024
Εκατοντάδες Εβραίοι στους δρόμους για την κηδεία. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησε συλλήψεις. Κατηγορήθηκε για ρατσισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι βγήκαν στους δρόμους του Μπρούκλιν, το βράδυ της Τρίτης, αγνοώντας κάθε απαγόρευση κυκλοφορίας για να θρηνήσουν τον θάνατο του ραβίνου Τσάιμ Μερτζ που κατέληξε από κορονοϊό.

Το γεγονός προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο ο οποίος έσπευσε στο Γουίλιαμσμπεργκ, όπου πραγματοποιούνταν η πορεία.

Ο δήμαρχος της πλέον πληττόμενης αμερικανικής πολιτείας χαρακτήρισε “απολύτως απαράδεκτη” τη συμπεριφορά των πολιτών και διέταξε την αστυνομία να κάνει συλλήψεις διαμηνύοντας πως τέτοιοι τύποι συγκεντρώσεων δεν είναι αποδεκτοί.

“Όταν το άκουσα, πήγα εκεί ο ίδιος για να βεβαιωθώ ότι το πλήθος θα διασκορπιστεί. Και αυτό που είδα δεν θα γίνει ανεκτό,  όσο πολεμούμε τον κορονοϊό», έγραψε ο ντε Μπλάζιο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η κηδεία διαλύθηκε, αλλά με αντιδράσεις από τα μέλη της κοινότητας των Χασιδιστών που κατηγόρησαν τον δήμαρχο για ρατσιστική συμπεριφορά.

 “Το μήνυμά μου προς την εβραϊκή κοινότητα, και σε όλες τις κοινότητες, είναι τόσο απλό: η ώρα για προειδοποιήσεις τελείωσε” έγραψε ο δήμαρχος σε ανάρτησή του, “πρόκειται για την ήττα αυτής της ασθένειας και τη διάσωση ζωών. Τελεία και παύλα» πρόσθεσε. 

Μέλος της χασιδιστικής κοινότητας δήλωσε ότι η κηδεία δεν ήταν γεγονός της τελευταίας στιγμής, πως η δημοτική αρχή ήταν ενημερωμένη επ’ αυτού και ότι η κριτική του δημάρχου δεν είναι αξιόπιστη, επειδή προ ημερών συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην πόλη για να παρακολουθήσει εναέριες επιδείξεις (σσ. για να τιμηθεί το υγειονομικό προσωπικό των ΗΠΑ).
 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα