ΑΘΗΝΑ
07:52
|
11.05.2024
Όλο και περισσότεροι γονείς συνδέουν τη γέννηση των παιδιών τους με τη θλιβερή συγκυρία της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 13 Απριλίου, η Κολίν Ταμπέζα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η Κολίν ζεί μαζί με τον σύντροφό της, Τζον Τούπας, στην Μπακολόντ, μια μικρή πόλη των Φιλιππίνων. Οι δυο τους έγιναν οι πρώτοι γονείς στη χώρα που βάφτισαν το μωράκι τους με όνομα που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Στις 13 Απριλίου, λοιπόν, ήρθε στη ζωή η Covid Marie.

Εδώ κι έναν περίπου μήνα, σε όλη την Ασία, όλο και περισσότεροι γονείς αποφασίζουν να συνδέσουν τη γέννηση των παιδιών τους με τη θλιβερή συγκυρία της πανδημίας.

“Ο Covid-19 έχει προκαλέσει έχει κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να υποφέρει. Για μας, όμως, συνέπεσε με τη γέννηση του παιδιού μας. Το ονομάσαμε Covid Marie για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας που μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία, η οικογένειά μας ευλογήθηκε με τη γέννηση ενός υγιέστατου μωρού”, εξήγησε ο Τζον Τούπας.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα από την Κολίν και τον Τζον, δύο μητέρες στη νοτιοανατολική Ινδία ονόμασαν τα δικά τους νεογέννητα παιδιά Corona Kumar και Corona Kumari. Η ονοματοδοσία, μάλιστα, ήταν ιδέα του μαιευτήρα τους, Σιφ Μπάσα: “Τους πρότεινα αυτά τα ονόματα ως μια ευκαιρία για να ξορκίσουμε τον ιό αλλά και τ ως μια υπενθύμιση. Ήθελα να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου, να τον παρακινήσουμε να ενημερωθεί και προστατευθεί. Παραδόξως, οι μητέρες δέχτηκαν”.

Στην ίδια χώρα, αλλά πολύ μακριά από το μαιευτήριο του δρ. Μπάσα, δύο μετανάστες από το Ρατζαστάν που εγκλωβίστηκαν λόγω καραντίνας σε μια βόρεια επαρχία της Ινδίας, αποφάσισαν να βαφτίσουν το δικό τους παιδί Lockdown.

Όπως εξήγησε ο πατέρας, Σαντζάι Μπάουρι, “Το κάναμε για να θυμόμαστε όλες τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το διάστημα”.

Οι γονείς που συνδέεουν το παιδί τους με κάτι τόσο απωθητικό και μακάβριο όπως ο Covid-19, πάντως, γνωρίζουν ότι κάνουν μια ανορθόδοξη επιλογή, που ίσως έχει κόστος για το παιδί.

“Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θα την κοροϊδεύουν ή ότι ίσως βρεθεί θύμα μπούλινγκ λόγω του ονόματός της” εξομολογείται ο Τζον Τούπας, “αλλά δεν είχαμε τον παραμικρό δισταγμό. Θα μεγαλώσουμε την κόρη μας όπως εμείς θεωρούμε καλύτερα και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένας καλός και χρήσιμος άνθρωπος”.

Πηγή: Channel News Asia.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα