ΑΘΗΝΑ
19:24
|
14.05.2024
Ανάμεσα στους νεκρούς καταμετρήθηκαν και 11 παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου σε αγορά της πόλης Αφρίν στη βόρεια Συρία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι άμαχοι -μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά- και αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία. Σύμφωνα με τις αριχκές εκτιμήσεις, οι τραυματίες από την επίθεση είναι 50.

Η έκρηξη έγινε την Τρίτη στην Αφρίν, πόλη που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζει η Άγκυρα, σε ώρα που οι άνθρωποι έκαναν τις αγορές τους.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.  

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν γίνει στην Αφρίν από τον Μάρτιο του 2018, όταν οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντάρτες κατέλαβαν την περιοχή. To υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική. “Ο εχθρός της ανθρωπότητας PKK/ YPG για μία ακόμη φορά έβαλε στο στόχαστρο αθώους αμάχους στην Αφρίν”, ανέφερε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα