ΑΘΗΝΑ
16:01
|
09.05.2024
Η ρωσική πρεσβεία επέδωσε τιμητικό μετάλλιο στον συνθέτη και μέλος της Εθνικής Αντίστασης Μίκη Θεοδωράκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, επέδωσε τιμητικό μετάλλιο στον συνθέτη και μέλος της Εθνικής Αντίστασης Μίκη Θεοδωράκη, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η ανάρτησή της αναφέρει: “Το ρωσικό μετάλλιο ’75 χρόνια από τη Νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο’ επιδόθηκε στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, μέλος της Ελληνικής Αντίστασης Μίκη Θεοδωράκη. Το μετάλλιο του απονεμήθηκε σύμφωνα με το Διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας”.

Στις 27 Φεβρουαρίου ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επέδωσε το ίδιο τιμητικό μετάλλιο και στον αείμνηστο θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης, Μανώλη Γλέζο τιμώντας τον για την αντιφασιστική του δράση.

Με το ειδικό μετάλλιο της Νίκης για τη συμμετοχή του στον αγώνα κατά των Ναζί είχε τιμηθεί από τον ρώσο πρόεδρο και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε ειδική τελετή στο Κρεμλίνο.

Προχθές, η χορωδία του Κόκκινου Στρατού, ερμήνευσε στα ελληνικά το “Όταν σφίγγουν το χέρι” του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου, ως ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, για την προσπάθεια που κάνει στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα