ΑΘΗΝΑ
14:59
|
26.04.2024
150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα και έως 100.000 σε επιχειρηματίες που παραβαίνουν τα μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου που θα ξεκινήσει η σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όλους όσοι δεν τηρούν τους κανόνες που ορίζονται από το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Σύμφωνα τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση θα ελέγχεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων όπως η χρήση μασκών από το προσωπικό των επιχειρήσεων και τους καταναλωτές, γαντιών, αντισηπτικών, καθώς και των περιορισμών στην παρουσία ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα κάθε καταστήματος

Έτσι, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Υποχρεωτική θα είναι επίσης, η χρήση προστατευτικής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους επιβάτες, αλλά και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Σε όλους όσοι δεν φορούν προστατευτική μάσκα, όπου αυτό ορίζεται από τους νέους κανόνες, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε επίσης πως πρόστιμα και ποινές, ανάλογα με το μέγεθος κάθε επιχείρησης, θα επιβάλλονται και στους επιχειρηματίες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση.

Τα πρόστιμα αυτά χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

-Σε καταστήματα έως 20 τ.μ. θα επιβάλλεται πρόστιμο 2000 ευρώ και θα αναστέλλεται η λειτουργία τους για 15 μέρες στην πρώτη παράβαση που θα διαπιστωθεί.

-Σε καταστήματα άνω των 300 τ.μ. θα επιβάλλεται πρόστιμο από 20.000 ευρώ ως 100.000 ευρώ στην βεβαίωση της πρώτης παράβασης και θα αναστέλλεται η λειτουργία τους για δύο μήνες.

Τέλος, θα επιβάλλετε πρόστιμο 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, ενώ σε ισχύ είναι ακόμα το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ. Το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα