ΑΘΗΝΑ
08:12
|
26.04.2024
Διακοπές εντός συνόρων προβλέπονται για τους Γερμανούς, οι ταξιδιωτικές οδηγίες θα ισχύσουν και μετά τον Ιούνιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτό το καλοκαίρι οι Γερμανοί θα κάνουν διακοπές στη Γερμανία. Αυτή είναι η εκτίμηση του υφυπουργού Οικονομίας και εντεταλμένου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας για τον Τουρισμό, Τομάς Μπάραϊς.

Ο κος Μπάραϊς εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός των συνόρων, αλλά για την ώρα δεν βλέπει “θετικά μηνύματα” για διακοπές στο εξωτερικό.

“Ελπίζω ότι το καλοκαίρι θα καταστήσουμε εφικτό τον τουρισμό στην Γερμανία, ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν διακοπές στην πατρίδα τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Όπως εξήγησε ο Γερμανός υφυπουργός, τα ταξίδια θα γίνονται μόνο υπό τις αυστηρότερες προφυλάξεις, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης προστατευτικών μασκών και αντισηπτικών και της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας, στις τουριστικές μονάδες. Αναφορά έγινε και στη δυνατότητα του προσωπικού των τουριστικών επιχειρήσεων να υποβάλλεται σε τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να κάνουν ξένοιαστοι τις διακοπές τους.

Κλείνοντας, ο κος Μπάραϊς διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές προκειμένου να φιλοξενήσει τους τουρίστες οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα επέλεγαν το εξωτερικό για τις διακοπές τους. “Η Γερμανία είναι μεγάλη, έχει πολλούς τουριστικούς προορισμούς. Δεν ανησυχούμε για αυτό”, εξήγησε. Αντίθετα, για “τα μεγάλα, μακρινά ταξίδια”, ο υφυπουργός δήλωσε ότι δεν βλέπει κάποιο θετικό σήμα, καθώς πολλές χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα με τον κορονοϊό και εκτίμησε ότι θα ισχύουν ταξιδιωτικές οδηγίες και πέρα από τον Ιούνιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα