ΑΘΗΝΑ
18:26
|
19.09.2024

Σε 15 ανέρχονται τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, φέρνοντας έτσι το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 2.591, σύμφωνα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 15 ανέρχονται τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, φέρνοντας έτσι το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 2.591, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

38 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 140 άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, τόνισε ότι αύριο, Πρωτομαγιά, δεν θα επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό ούτε στο χωριό. Ακόμη είπε πως “προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους την κρισιμότητα των στιγμών, τους κινδύνους πρώτα απ’ όλα για τα ίδια τους τα μέλη τους και να συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής”.

Καθώς απομένουν τρεις ημέρες μένουν για να ολοκληρώσουμε το πρώτο τμήμα της προσπάθειας μας για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι κάνει ακόμα πιο ισχυρά τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθούμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα από Δευτέρα, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης και σημείωσε: “Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και στη συνέχεια βγαίνουμε με προσοχή με βάση τους νέους κανόνες”.

Τέλος, τόνισε πως χέρια, αποστάσεις, μάσκες είναι το τρίπτυχο του νέου σχεδίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα