ΑΘΗΝΑ
10:19
|
26.06.2024
Επτά γυναικοκτονίες συνέβησαν κατά τη διάρκεια των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά γυναικοκτονίες συνέβησαν κατά τη διάρκεια των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Περού.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων οικογενειακής βίας έχει αυξηθεί σημαντικά από τις 16 Μαρτίου, όταν τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για την πρόληψη του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2020, πάνω από το 60% των γυναικοκτονιών έγιναν σε αστικά κέντρα. Τα θύματα ήταν στο 92% ενήλικες και στο 8% έφηβες και μικρότερες. Σε μια περίπτωση το θύμα ήταν έγκυος.

Η ηλικία των δραστών κυμαίνεται μεταξύ 18 και 59, ενώ σε δύο περιπτώσεις ήταν πάνω από 60.

Τα περισσότερα θύματα βρίσκονταν σε σχέση με τους δράστες. Στο 72% των περιπτώσεων δεν υπήρχε καταγεγραμένο κάποιο ιστορικό βίας. Το 28% των φόνων έγιναν στην κατοικία του θύματος.

Από τα στοιχεία προκύπτει πως τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης λειτουργούν εις βάρος των ευάλωτων γυναικών και το σπίτι μετατρέπεται σε θανάσιμη παγίδα.

Στις 27 Απριλίου η κυβέρνηση του Περού νομοθέτησε μέτρα προστασίας των γυναικών και πρότεινε μια προσαρμογή του ποινικού κώδικα για τις περιόδους καραντίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα