ΑΘΗΝΑ
01:19
|
12.05.2024

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Μικαήλ Μισούστιν, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο Μικαήλ Μισούστιν μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού πρώτα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Μικαήλ Μισούστιν, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Μικαήλ Μισούστιν μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού πρώτα ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την διάγνωση του.

Τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, πραγματοποιούν τακτικά τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 5.841 κρούσματα στη Ρωσία φθάνοντας τις 99.399 στις 85 περιφέρειες της χώρας.

Μετά την παραίτηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις αρχές του έτους, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχασε χρόνο και σήμερα αναμένεται να γίνει η επικύρωση της επιλογής του στη Βουλή, μετά από ψηφοφορία, σε μια επιλογή που εξέπληξε τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Μισούστιν, οικονομολόγος και επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας, αποτέλεσε έκπληξη, καθώς πρόκειται, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, για έναν πολιτικό χαμηλού προφίλ, που λίγα είναι γνωστά γι’ αυτόν.

Η πορεία του Ρώσου πρωθυπουργού που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό
Ο Μισούστιν είναι επικεφαλής της Φορολογικής Υπηρεσίας από το 2010 και όπως ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου της ομοσπονδίας της Ρωσίας, Ιλίας Ουμακάνοφ “ήταν εντελώς απρόσμενη η επιλογή του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ένας άνθρωπος που θα προκαλέσει αντιδράσεις”.

Ο 53χρονος Μισούστιν, γεννήθηκε στη Μόσχα και εργάστηκε ως ειδικός υπολογιστών. Το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός για συστήματα πληροφόρησης στον λογιστικό έλεγχο και τον έλεγχο της είσπραξης των πληρωμών φόρου για το κράτος.

Στη συνέχεια ορίστηκε επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηματολογίου, στο ρωσικό Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Διαχείριση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Εργάστηκε επίσης το 2008 για επενδυτική εταιρία (UFG), η οποία συνεργαζόταν με την Deutsche Bank, ενώ αποτελεί και μέλος της ομοσπονδίας χόκεϊ της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα