ΑΘΗΝΑ
17:42
|
19.04.2024

«Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», έγραφαν οι μάσκες που φορούσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία πήραν μέρος στην συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά.  Από […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», έγραφαν οι μάσκες που φορούσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία πήραν μέρος στην συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά.  Από νωρίς μέλη του συντονιστικού οργάνου των συνδικαλιστικών οργανώσεων βρέθηκαν μπροστά στην βουλή και με μεζούρες οριοθέτησαν τις αποστάσεις ασφαλείας των διαδηλωτών, οι οποίες τηρήθηκαν ευλαβικά.

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;» Εμείς απαντάμε «Σοσιαλισμός». Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συνολικά στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί 17 συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες. Σημειώνεται ότι εκτός από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11:00 συνδικάτα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα προγραμματισμένη είναι και μια μοτοπορεία των διανομέων, ενώ με ανάρτησή τους σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, αντιεξουσιαστές έχουν προαναγγείλει πορεία στις 11:00 το πρωί στα Χαυτεία στην οδό Σταδίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα