ΑΘΗΝΑ
19:42
|
20.09.2024

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην αρχική του μέτρηση, σημειώθηκε στις 15:51 νοτίως της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος. Σύμφωνα με την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην αρχική του μέτρηση, σημειώθηκε στις 15:51 νοτίως της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Tο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έδωσε λίγο μετά τις 16:00 αναθεωρημένη μέτρηση για το σεισμό στα 6,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 104 χλμ. νοτίως της Ιεράπετρας και με εστιακό βάθος 40 χλμ.

«Πρόκειται για ένα μέτωπο που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά ευτυχώς αυτό το προωθημένο μέτωπο πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε ο σεισμός, είναι μακριά από τη χέρσο, είναι πάνω από 80 χλμ. Μακριά από τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον χώρο. Έχει κι ένα μικρό βάθος, οπότε αποσβαίνεται γρήγορα μέσα στο υπέδαφος», εξήγησε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί από την σεισμική δόνηση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα