ΑΘΗΝΑ
15:18
|
12.05.2024

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, ο γνωστός καθηγητής της αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Γιάννης Σειραδάκης.  Ο Γιάννης Σειραδάκης, γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, ο γνωστός καθηγητής της αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Γιάννης Σειραδάκης.  Ο Γιάννης Σειραδάκης, γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και συνέδεσε το όνομα του με την προσπάθεια κατανόησης του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Ήταν μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας η οποία πρωτοστάτησε στην πρόσφατη διερεύνηση και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Θεωρείται ως ένας εκ των πλέον ειδικών για το Μηχανισμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Από το 2007 και μετά έδωσε περισσότερες από 200 επιστημονικές ή εκλαϊκευτικές διαλέξεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό με θέμα το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το 1985 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το 1995 ανέλαβε στη θέση του Καθηγητή, θέση που κατείχε μέχρι τη συνταξιοδότησή του, στις 31 Αυγούστου 2015. Το Δεκέμβριο 2015, με απόφαση της Συγκλήτου, του απονεμήθηκε  ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα