ΑΘΗΝΑ
11:36
|
19.05.2024

Ο κορονοϊός είναι εχθρός και των Ταλιμπάν, οι οποίοι εδώ και μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει ενημέρωση του πληθυσμού στις περιοχές που ελέγχουν. Συστήνουν τη χρήση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κορονοϊός είναι εχθρός και των Ταλιμπάν, οι οποίοι εδώ και μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει ενημέρωση του πληθυσμού στις περιοχές που ελέγχουν.

Συστήνουν τη χρήση μασκών και γαντιών, τονίζουν τη σημασία του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι, ενώ έχουν ματαιώσει τις δημόσιες συναθροίσεις και τους γάμους. Επίσης ζητούν από τον κόσμο να προσεύχεται στο σπίτι και να μην πηγαίνει στα τζαμιά.

Στην πρωτοβουλία δεν εναντιώθηκε ούτε η κεντρική κυβέρνηση του Αφγανιστάν, που χαρακτήρισε αξιέπαινη καθε δράση κατά του κορονοϊού.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται ένοπλοι με αντισηπτικά να διαβάζουν μεγάλες πινακίδες με οδηγίες.

Εκτός από τις καθαρά ιατρικές συμβουλές, στις προφυλάξεις περιλαμβάνονται οι συχνές προσευχές και τήρηση της νηστείας. Επίσης προτείνονται λαχανικά σαν πηγή λήψης βιταμίνης C.

Εξάλλου, οι Ταλιμπάν εγγυώνται την ασφαλή διέλευση των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν την επιδημία του κορονοϊού. Μια θεαματική στροφή καθώς μέχρι πρόσφατα ο Ερυθρός Σταυρός και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήταν ανεπιθύμητοι. Οπως είχε αποκαλυφθεί, η CIA στο πλαίσιο της αναζήτησης του Οσάμα μπιν Λάντεν είχε οργανωσει μια εκστρατεία εμβολιασμού στο Πακιστάν προκειμένου να συλλέξει γενετικό υλικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα