ΑΘΗΝΑ
09:32
|
26.04.2024

Εμπειρογνώμονας διαπίστωσε πως ομοσπονδιακή φυλακή στη Νέα Υόρκη συστηματικά απέκρυπτε τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού και δεν παρείχε στους κρατούμενους την απαιτούμενη περίθαλψη. Η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμπειρογνώμονας διαπίστωσε πως ομοσπονδιακή φυλακή στη Νέα Υόρκη συστηματικά απέκρυπτε τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού και δεν παρείχε στους κρατούμενους την απαιτούμενη περίθαλψη.

Η επιτόπια έρευνα έγινε με εντολή δικαστηρίου και σε πείσμα των εισαγγελικών αρχών που επιχείρησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της. Αρχικά υποστήριξαν ότι η φυλακή δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, μετά ότι μια επιθεώρηση θα αναστάτωνε τη λειτουργία της φυλακής. Στη συνέχεια απαίτησαν ο εμπειρογνώμονας να μη μιλήσει με κρατούμενους. Όταν αυτό δεν έγινε δεκτό, ζήτησαν να είναι παρόντες και φύλακες.

Τελικά από την επιθεώρηση προέκυψε πως μεταξύ των 1.700 κρατούμενων είχαν γίνει μόνο 10 τεστ, ενώ η διεύθυνση της φυλακής απέτρεπε την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος εξέτασης και κατέστρεφε τα χειρόγραφα σημειώματα των κρατουμένων.

Επιπλέον οι κρατούμενοι εξετάζονταν μόνο για εμφάνιση πυρετού και κανένα άλλο σύμπτωμα του κορονοϊού. Ακόμα και για αυτό η συνήθης αναμονή ήταν 3 με 7 ημέρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι κρατούμενοι δεν εξετάστηκαν ποτέ.

Ενδεικτικό για την στάση της διεύθυνσης της φυλακής είναι ότι κρατούμενες που κατήγγειλαν στους δικηγόρους τους πως ενώ έχουν συμπτώματα δεν εξετάζονται για τον κορονοϊό, τιμωρήθηκαν με τέσσερις μέρες περιορισμό στις κουκέτες τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα