ΑΘΗΝΑ
14:11
|
25.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε αισιόδοξος και ικανοποιημένος, τη στιγμή που ανακοινώθηκαν άλλοι 1.450 νεκροί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εκτίμησε ότι ως το τέλος του 2020 θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό.  

“Θεωρούμε πως θα έχουμε εμβόλιο ως το τέλος αυτής της χρονιάς”, είπε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.  

“Οι γιατροί θα πουν ‘δεν θα έπρεπε να το λέτε αυτό’, αλλά εγώ λέω αυτό που νομίζω”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι “Πιέζουμε πολύ δυνατά (…) πολλοί όμιλοι (της φαρμακευτικής βιομηχανίας) είναι, νομίζω, πολύ κοντά” στο να αναπτύξουν εμβόλιο.

Όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν η αντίδρασή του αν κάποια χώρα ανέπτυσσε εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ, απάντασε ότι “Αυτό δεν μ’ ενδιαφέρει, θέλω απλά να έχουμε εμβόλιο που να φέρνει αποτέλεσμα” έναντι του SARS-CoV-2.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 100 προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου για την πρόληψη της ασθένειας COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο. Δέκα απ’ αυτές βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με δεδομένα του London School of Hygiene and Tropical Medicine.  

Στην ίδα εκπομπή ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας: “Το 2021 θα είναι απίστευτο” είπε, ενώ για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε αφότου ξέσπασε η πανδημία: “Νομίζω πως σώσαμε εκατομμύρια ζωές”, δήλωσε χαρακτηριστικά.  

1.450 θάνατοι σε 24 ώρες στις ΗΠΑ  

Την ίδια στιγμή, πάντως, η πανδημία του κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε 1.450 ακόμα ανθρώπους στις ΗΠΑ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.  

Ο αριθμός των νέων θυμάτων, σταθερός σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.453), αύξησε το σύνολο των ασθενών που έχουν υποκύψει στην αμερικανική επικράτεια σε πάνω από 67.600.  

Ως χθες Κυριακή στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης είχε καταγράψει 1,15 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 67.674 θανάτους από την COVID-19, επιβεβαιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα πως οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα