ΑΘΗΝΑ
20:39
|
01.05.2024
Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ από τους καταναλωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειδική πρόβλεψη για τις μάσκες προστασίας στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας της αγοράς από σήμερα Δευτέρα 4 Μαϊου, περιλαμβάνει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός στην ελληνική αγορά η οποία εξακολουθεί να έχει μεγάλες ελλείψεις μπαίνει ανώτατο όριο στην πώληση των μασκών, μαζί με τα αντισηπτικά και τα απολυμαντικά αλκοολούχα προϊόντα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο κάθε πελάτης μπορεί να αγοράζει μόνο 1 συσκευασία με μάσκες από τα φαρμακεία και τα εμπορικά καταστήματα καθώς και ένα απολυμαντικό προϊόν (αντισηπτικό ή αλκοολούχο) βάσει του ισχύοντος περιορισμού.

Η ερμηνευτική εγκύκλιος καθιστά υποχρεωτική τη χρήση ιατρικής μάσκας μόνο στους εργαζόμενους σε καταστήματα ή τμήματα σούπερ μάρκετ μη τυποποιημένων τροφίμων (μανάβικα, χασάπικα, τυριά – αλλαντικά κοκ).

Για όλους τους υπόλοιπους (εργαζόμενους και πελάτες) υπάρχει απλά αυστηρή σύσταση. Στη μοναδική περίπτωση που υποχρεούνται οι καταναλωτές – πελάτες να χρησιμοποιούν μάσκα είναι κατά τη διάρκεια χρήσης ανελκυστήρα εντός καταστήματος.

Επίσης δεν είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών από υπαλλήλους και καταναλωτές. Αντίθετα υποχρεωτική είναι η υγιεινή χεριών είτε με προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι είτε με χρήση αντισηπτικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα