ΑΘΗΝΑ
22:39
|
18.04.2024

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε πως οι χαμηλότερες αμοιβές των παικτριών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, δεν συνιστούν δυσμενή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε πως οι χαμηλότερες αμοιβές των παικτριών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, δεν συνιστούν δυσμενή μεταχείριση.

Ο δικαστής αποφάσισε πως οι γυναίκες, που είναι και παγκόσμιες πρωταθλήτριες, δεν απέδειξαν πως το ύψος των αποδοχών τους συνιστά άνιση αμοιβή. Δέχτηκε όμως πως μπορεί να έχουν έρεισμα σε ότι αφορά παροχές όπως τα ταξίδια, η στέγαση και η ιατρική φροντίδα.

Ρόλο στην απόφαση του δικαστή για τις αποδοχές έπαιξε η άρνηση της Εθνικής Ομάδας Γυναικών να κάνει συλλογική διαπραγμάτευση με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για όρους αμοιβής ανάλογους με τους άνδρες.

Από την πλευρά της ομοσπονδίας έχει εκφραστεί η άποψη πως οι γυναίκες αμοίβονται χαμηλότερα επειδή είναι λιγότερο ικανές από τους άνδρες. Η κατακραυγή που ακολούθησε υποχρέωσε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να παραιτηθεί και κάποιους χορηγούς να εκφράσουν δημόσια την αποδοκιμασία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα