ΑΘΗΝΑ
21:34
|
16.04.2024

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία στον χώρο του Πολιτισμού. “Nα […]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία στον χώρο του Πολιτισμού. “Nα μείνει ζωντανή η πολιτιστική δραστηριότητα στην χώρα μας, αλλά και να μείνουν όρθιοι οι άνθρωποι του Πολιτισμού”, δήλωσε σχετικά η κα Γεννηματά.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Νίκος Ορφανός, οι σκηνοθέτες Βασίλης Παπαβασιλείου και Δημήτρης Τάρλοου (διευθυντής θεάτρου Πορεία) και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος. Επίσης, ο βουλευτής και αρμόδιος της ΚΟ για θέματα Πολιτισμού-Αθλητισμού, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Κίνημα Αλλαγής καταθέτει τους άξονες ενός Ειδικού Προγράμματος για τη στήριξη της πολιτιστικής δραστηριότητας και δεσμεύτηκε να αξιοποιηθούν όλες τις θεσμικές διαδικασίες, ώστε αυτό να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση και να υλοποιηθεί στην πράξη. Η πρόταση του προβλέπει:

1. Να δημιουργηθούν Πρωτόκολλα Υγειονομικής Ασφαλείας για την επανεκκίνηση της πολιτιστικής δραστηριότητας, που θα αφορούν καλλιτέχνες, τεχνικούς αλλά και θεατές.

Με την συνεργασία ειδικών με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του χώρου.

2. Στήριξη από το κράτος της πολιτιστικής δραστηριότητας.

* Προαγορά παραστάσεων και συναυλιών που θα μεταδοθούν είτε τηλεοπτικά, είτε με live streaming.

* Επιδότηση εισιτηρίου για παραστάσεις που θα γίνουν ζωντανά το καλοκαίρι, αντικειμενικά με περιορισμένο αριθμό θεατών.

3. Στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού.

* Ένταξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας.

* Συνέχιση των μέτρων ενίσχυσης (800 ευρώ) για όσους εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

* Συνέχιση της χορήγησης επιδόματος ανεργίας για όλους τους άνεργους του χώρου, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων.

* Δημιουργία ειδικού Ταμείου Πολιτιστικής Αρωγής για την στήριξη καλλιτεχνών και όμορων κλάδων.

Προϋπόθεση: Δημιουργία Ειδικού Μητρώου Επαγγελματιών, για το σύνολο των καλλιτεχνών και εργαζομένων των κλάδων του Πολιτισμού, ώστε να είναι σαφές το ποιοι δικαιούνται ενίσχυση.

4. Στήριξη των επιχειρήσεων του Πολιτισμού.

* Μηδενική προκαταβολή φόρου για το 2020

* Μείωση των ενοικίων μισθωμάτων (θεάτρων, κινηματογράφων, αιθουσών) κατά 50%, με αντίστοιχη ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών.

* Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. ‘Ατοκα δάνεια για την κάλυψη υποχρεώσεων που δεν μπορούν να εξοφληθούν λόγω των ζημιών της αναγκαστικής διακοπής.

“Είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους του Πολιτισμού και εν συνεχεία να προχωρήσει το ταχύτερο σε αυτά τα ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους. Τα όσα έχουν ήδη εξαγγελθεί δεν φθάνουν”, επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα