ΑΘΗΝΑ
14:23
|
26.04.2024
Περισσότεροι από 5 εκ. Ισπανοί πολίτες εξαρτώνται αυτήν τη στιγμή από τα κρατικά επιδόματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δείκτης της ανεργίας στην Ισπανία σημείωσε νέα άνοδο τον Απρίλιο, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που εξαρτώνται από επιδόματα στο ρεκόρ των 5,2 εκατομμυρίων. Βασική αιτία της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των ανέργων αποτελεί το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα – είναι από τα αυστηρότερα στον κόσμο έχει σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα.  

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ισπανία που καταγράφηκαν ως άνεργοι αυξήθηκε κατά 7,9% τον Απρίλιο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα ή κατά 282.891 ανθρώπους, με αποτέλεσμα 3,8 εκατομμύρια Ισπανοί να βρίσκονται χωρίς δουλειά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων είχε αυξηθεί τον Μάρτιο κατά 9,3%.  

Το κόστος των επιδομάτων που καταβάλλονται στους 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους που εξαρτώνται πλήρως ή μερικώς από τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 207% σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς και έφθασε τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.  

Αν συνυπολογιστούν οι εργαζόμενοι σε άδεια απουσίας και αυτοί που έχουν άδεια για ιατρικούς λόγους, έως 7 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται αυτή τη στιγμή από το κράτος, σχεδόν το 30% του εργαζόμενου πληθυσμού, σύμφωνα με τα δεδομένα που η Ισπανία έχει στείλει στις Βρυξέλλες με οικονομικές προβλέψεις για το 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα