ΑΘΗΝΑ
17:41
|
10.05.2024

Την εγκατάλειψη των αυτοχθόνων του Αμαζονίου στον Ισημερινό κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ινδιάνων Σεκόγια τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε συνέντευξη τύπου. Όταν στα μέσα Απριλίου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εγκατάλειψη των αυτοχθόνων του Αμαζονίου στον Ισημερινό κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ινδιάνων Σεκόγια τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε συνέντευξη τύπου.

Όταν στα μέσα Απριλίου κάποιοι Σεκόγια παρουσίασαν συμπώματα του κορονοϊού και απευθύνθηκαν στα κατά τόπους κέντρα υγείας, δέχτηκαν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις πως πρόκειται τη συνηθισμένη γρίπη.

Ήδη δύο ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν η αιτία του θανάτου τους ήταν ο κορονοϊός. Όμως σε τεστ που έγινε στο συγγενικό περιβάλλον ενός από τους νεκρούς, ένα άτομο βρέθηκε θετικό.

Παρά ταύτα, οι αρχές δεν προχώρησαν σε τεστ σε όλη την κοινότητα. Όταν τελικά έγιναν τεστ, ανιχνεύτηκαν 14 άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Οι Σεκόγια αριθμούν μόλις 700 άτομα και το 40% είναι άνω 45 ετών. Ως τώρα δεν έχουν άλλη βοήθεια εναντίον του κορονοϊού εκτός από τη δική τυς παραδοσιακή ιατρική. Στην ίδια μοίρα με τους Σεκόγια βρίσκονται και άλλες φυλές Ινδιάνων του Αμαζονίου.

Η πανδημία του κορονοϊού στον Αμαζόνιο ξυπνάει ιστορικές μνήμες από την έλευση των Ευρωπαίων στη Λατινική Αμερική, όταν το 90% του ντόπιου πληθυσμού υπέκυψε στις νέες άγνωστες ασθένειες που έφεραν μαζί τους οι άποικοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα