ΑΘΗΝΑ
12:23
|
26.04.2024
Κάτοικοι απέκλεισαν την είσοδο στο ξενοδοχείο "Θεά Δήμητρα" σε 280 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στις Μουριές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το ξενοδοχείο “Θεά Δήμητρα” που βρίσκεται κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών Κιλκίς αποκλείοντας την είσοδο σ’ αυτό των περίπου 280 μεταναστών (οι περισσότεροι Αφγανοί), που είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία στην περιοχή.

Το βράδυ οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή του δια περιφοράς συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κιλκίς εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης των μεταναστών, στο οποίο γίνεται λόγος για “αιφνιδιαστική κυβερνητική ενέργεια”.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής είχε ανασταλεί στις αρχές Μαρτίου.

Στον οικισμό των Μουριών μετέβη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μετέφερε στους κατοίκους τη δέσμευση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη πως η δομή θα λειτουργήσει μόνο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και πως θα είναι μια κλειστή δομή.

Όπως έγινε γνωστό η δομή, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται, θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Να σημειωθεί πως χθες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά επιβατηγό οχηματαγωγό που μετέφερε 142 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα