ΑΘΗΝΑ
08:02
|
20.04.2024
Απάντηση Κόντε στον Έσπερ για το ότι η Ρωσία και η Κίνα προωθούν γεωπολιτικά συμφέροντά βοηθώντας την Ιταλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε απαντώντας στις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, διαβεβαίωσε σήμερα πως η ιταλική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει μετά την αποστολή βοήθειας από την Κίνα και τη Ρωσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Χερσόνησο.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η εξωτερική πολιτική μας σήμερα είναι η ίδια με χθες», δήλωσε ο Κόντε, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa.

Η Κίνα και η Ρωσία είχαν προσφέρει υποστήριξη στην Ιταλία, στέλνοντας γιατρούς, ιατρικό εξοπλισμό και μάσκες προστασίας, γεγονός που ερμηνεύτηκε από τον Μαρκ Έσπερ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην La Stampa, ως κίνηση γεωπολιτικής σημασίας.

Συγκεκριμένα είπε πως “η Ρωσία και η Κίνα επωφελούνται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην Ευρώπη”.

Ο Κόντε διευκρίνισε ότι η Ιταλία διαχειρίσθηκε όλη τη βοήθεια που δέχθηκε “με πλήρη διαφάνεια τόσο έναντι της κοινής γνώμης όσο και έναντι των συμμάχων” της Ιταλίας.

“Συζητούμε με όλους, όμως οι πυλώνες της ασφάλειάς μας είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση”, ξεκαθάρισε σε δεύτερη συνέντευξή του στην εφημερίδα la Repubblica, προσθέτοντας ότι “η Ιταλία δέχθηκε βοήθεια από αρκετές χώρες, περιλαμβανομένων χωρών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας” και πως αυτό “δεν άλλαξε στο ελάχιστο το παραδοσιακό διεθνές πλαίσιο αναφοράς” της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα