ΑΘΗΝΑ
21:36
|
26.04.2024
Σε αντεπίθεση προχώρησε ο ΠΟΥ μετά τις καταγγελίες των ΗΠΑ περί κινεζικής προέλευσης του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αντεπίθεση προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τις καταγγελίες των ΗΠΑ και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο που ισχυρίζεται ότι ο νέος κορονοϊός έχει ξεφύγει από εργαστήριο της Ουχάν.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων, δρ. Μάικλ Ράιαν απαντώντας στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε από τη Γενεύη ότι όλα αυτά είναι “υποθέσεις” τονίζοντας ότι, “αν οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία θα πρέπει να τα καταθέσουν”.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει από τις ΗΠΑ στοιχεία που να μας ενημερώνουν για την προέλευση του κορονοϊού. Αν υπάρχει κενό ενημέρωσης, ο ΠΟΥ αδυνατεί να εργαστεί”, διεμήνυσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Οι επικεφαλής τεχνικών υπηρεσιών του ΠΟΥ, Ράιαν και η Μαρία φαν Κερκχόβε, έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους στον εντοπισμό του ζώου (με πιθανότερο τη νυχτερίδα) που λειτούργησε σαν ξενιστής του ιού και διευκρινίζουν ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους καταδεικνύουν ότι ο νέος κορονοϊός είναι φυσικής προέλευσης.

Επίσης, δήλωσαν ότι οι Κινέζοι επιστήμονες συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετικά με την πανδημία και πως η συνεργασία όλων αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους σοβαρών καταστάσεων.

“Μπορούμε να μάθουμε πράγματα από την Κίνα και να ανταλλάξουμε γνώσεις ώστε να βρούμε μαζί τις απαντήσεις. Αν επιλέξουμε την επιθετική έρευνα, αναζητώντας ποιος κάνει τα περισσότερα λάθη, δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Αυτό είναι πολιτική και δεν είναι επιστήμη”, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα