ΑΘΗΝΑ
20:16
|
24.04.2024
Περίπου 1900 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν τη δουλειά τους λόγω του 'παγώματος' στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε την απόλυση σχεδόν του 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο.   

Τα lockdown λόγω κορονοϊού έχουν πλήξει τις οικονομίες 187 χωρών σε όλο τον πλανήτη κι έχουν ουσιαστικά ‘παγώσει’ την αγορά της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, ενώ στον τουριστικό κλάδο το μούδιασμα και η επιφυλακτικότητα αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε την απόλυση του ενός τετάρτου των περίπου 7.500 ανθρώπων που εργάζονται για την εταιρεία σε όλο τον κόσμο. Η Airbnb απασχολεί υπαλλήλους σε 24 χώρες και οι περικοπές θέσεων αναμένεται να επηρεάζουν ολόκληρα τμήματα στην εταιρεία.   

“Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας, η ταξιδιωτική δραστηριότητα διεθνώς σταμάτησε”, έγραψε ο Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας, παραδεχόμενος ότι: “Η Airbnb επλήγη σφοδρά και τα φετινά έσοδα αναμένεται ότι θα είναι λιγότερο από τα μισά της περσινής χρονιάς”.

Στη συνέχεια του μηνύματός του, ο Τσέσκι εξηγεί ότι η Airbnb πρέπει να καταφύγει σε θεμελιώδεις αλλαγές και πιο στοχευμένη στρατηγική, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η ταξιδιωτική δραστηριότητα στα συνήθη της επίπεδα.

“Οι άνθρωποι θα θέλουν να έχουν επιλογές πιο κοντά στο σπίτι τους, πιο ασφαλείς και πιο οικονομικές” εκτίμησε ο Τσέσκι, συμπληρώνοντας ότι η Airbnb πρέπει να γυρίσει στις ‘ρίζες’ της. Επιστρέφουμε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για την Airbnb: οι καθημερινοί άνθρωποι που διαθέτουν τα σπίτια τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους”. 

Υπολογίζεται πως περίπου 1.900 άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους. Οι απολυμένοι θα λάβουν τους μισθούς 14 εβδομάδων συν μία εβδομάδα για κάθε χρόνο στην Airbnb. Έτσι, κάποιος που εργαζόταν για τρία χρόνια στην εταιρεία για παράδειγμα θα αποχωρήσει με έξτρα μισθούς τεσσάρων μηνών.

Παρά το βαρύ οικονομικό πλήγμα που δέχτηκε πάντως, η Airbnb έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα