ΑΘΗΝΑ
19:17
|
11.05.2024

Εκατομμύρια Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν τη βασικότερη και απλούστερη οδηγία πρόληψης του κορονοϊού, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Σύμφωνα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν τη βασικότερη και απλούστερη οδηγία πρόληψης του κορονοϊού, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση DigDeep πάνω από 2 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε σπίτια που δεν διαθέτουν τρεχούμενο νερό ή αποχέτευση. Ακόμα περισσότεροι αμφιβάλλουν για την ποιότητα του νερού τους ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για καθαρό νερό.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Ουάσιγκτον Ποστ, οι δημογραφικές ομάδες που είναι πιθανότερο να μην διαθέτουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, όπως οι Αφροαμερικανοί, οι Ισπανόφωνοι και οι Νάβαχο, είναι και οι περισσότερο εκτεθιμένες στον κορονοϊό.

Σε αρκετές πολιτείες έχουν ανασταλλεί οι διακοπές του νερού λόγω χρεών, ενώ σε κάποιες γίνονται ακόμα και επανασυνδέσεις. Οι ειδικοί ελπίζουν πως η πανδημία του κορονοϊού θα γίνει η αιτία να αναθεωρηθεί η πολιτική για το νερό και να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα