ΑΘΗΝΑ
20:19
|
19.05.2022
Κάθε λύση που βασίζεται στην ύλη που ορίσθηκε στην αρχή του Σχολικού Έτους εκλαμβάνεται ως ορθή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΙΕΠ, σε ανακοίνωσή του, απαντά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ύλη των Μαθηματικών και το οποίο ανέδειξαν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου, με επιστολή τους για τις Πανελλαδικές 2020.

Οι Συντονιστές ΕΕ επισήμαναν ότι εξαιτίας της περικοπής της ύλης προκύπτει το ερώτημα “αν στις Πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά σε κάποιο ερώτημα, χωρίς απώλεια βαθμών, θεώρημα ή πρόταση  από την αρχικώς ορισθείσα ύλη που δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στην νέα περιορισμένη ύλη”.
Οι Συντονιστές ΕΕ καλούσαν το ΙΕΠ να στείλει έγκαιρια την διευκρίνισή του για το ζήτημα, υιοθετώντας την άποψη, σύμφωνα με την οποία: “Κάθε λύση, που βασίζεται στην ύλη που ορίστηκε στην αρχή του Σχολικού Έτους να εκλαμβάνεται ως ορθή”.

Η απάντηση του ΙΕΠ

“Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κάθε λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρείται αποδεκτή. Επίσης, κατά πάγια πρακτική ένα μαθηματικό επιχείρημα, ακόμα και αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι αποδεικνύεται. Ειδικότερα για το τρέχον έτος, η περικοπή της ύλης, εκτός των άλλων, άφησε απέξω τον κανόνα του L’ Hospital, ο οποίος δεν αποδεικνύεται στο σχολικό βιβλίο. Με βάση τα ανωτέρω, η πιθανή χρήση του κανόνα του L’ Hospital θα θεωρείται αποδεκτή χωρίς να απαιτείται η απόδειξή του”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα