ΑΘΗΝΑ
13:39
|
20.04.2024
Κανένα κρούσμα κορονοϊού σε 1000 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από 1.000 περίπου ελέγχους που πραγματοποίησαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό δείγμα για κορονοϊό.

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ αναπτύχθηκαν σε επιλεγμένα σημεία και κλειστές μονάδες της ελληνικής επικράτειας και συνέλεξαν 1000 περίπου δείγματα για την ανίχνευση του κορονοϊού. Ενδεικτικά Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν ελέγχους σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και στη Θεσσαλονίκη.

Προτεραιότητα των κινητών μονάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 κινητές μονάδες, ενώ θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. Θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων. Αυτη τη στιγμή επιχειρούν 20 κινητές μονάδες.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA “Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020” και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα