ΑΘΗΝΑ
10:16
|
20.04.2024
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.000.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ινστιτούτο Τζον Χόπκινς 2.073 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζονταν τον συνολικό αριθμό των νεκρών της χώρας λόγω του Covid-19 στους 73.095.

Τα κρούσματα του Sars-CoV-2 στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει το 1,22 εκατομύρρια, ενώ περίπου 190.000 ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί. Συνολικά στη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 7,75 εκατ. διαγνωστικά τεστ.  

Ο θλιβερός ημερήσιος απολογισμός των θανάτων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα τη Δευτέρα, όταν καταγράφηκαν 1.015 θάνατοι, αλλά οι απολογισμοί τις τελευταίες δύο ημέρες ξεπερνούν και πάλι τους 2.000 θανάτους.

Στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, ο αριθμός των νεκρών που καταγράφεται καθημερινά έχει μειωθεί πολύ, έχουν, όμως, εμφανιστεί άλλες εστίες, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.  

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφονται μακράν οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Αυτό, βέβαια, αφορά τις τιμές σε απόλυτους αριθμούς, όχι δηλαδή την αναλογία θανάτων και κρουσμάτων με τον πληθυσμό — με αυτή τη μέθοδο υπολογισμού, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν υποστεί βαρύτερα πλήγματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε χθες την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ και από τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. “Δεν είχε γίνει ποτέ πριν επίθεση αυτής της φύσης. Και δεν έπρεπε να γίνει ποτέ”, είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα