ΑΘΗΝΑ
23:29
|
13.05.2024
"Δεν πιστεύω ότι ένας τόσο επιτυχημένος και πλούσιος άνθρωπος αυτοκτόνησε έτσι απλά", δήλωσε ο Κίριλ Καμπάνοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοκτόνησε ο 52χρονος Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Μπόσοφ, ο οποίος βρισκόταν στην 86η θέση της λίστας Forbes, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η σορός του εντοπίστηκε στις 6 Μαΐου από συγγενείς του, στο εξοχικό του σπίτι που βρίσκεται στον οικισμό Ούσοβο στα περίχωρα της Μόσχας.

“Στις 6 Μαΐου η σορός του εντοπίσθηκε από συγγενείς του στον χώρο του σπιτιού του στον οικισμό Ούσοβο. Δίπλα στην σορό του ανδρός υπήρχε ένα πιστόλι τύπου Glock 19 gen 4”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής στην περιφέρεια της Μόσχας Όλγα Βράντιι.

Οι ανακριτικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του.

Tο πρακτορείο TASS, ανέφερε ότι δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας κοντά στον νεκρό.

Πηγή κοντά στον δισεκατομμυριούχο, ανέφερε ότι ο Ντμίτρι Μπόσοφ ήταν πρόσφατα “στο επίκεντρο” καθότι αντιμετώπιζε προβλήματα στις επιχειρήσεις του.

“Από την αρχή του έτους, άρχισε να μεταβιβάζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στον εαυτό του, και να απολύει τους υπαλλήλους του. Τον Μάιο οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Μπόσοφ θα εκποιούσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του”, εξήγησε η ίδια πηγή.

“Ας περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας χωρίς να μαντεύουμε. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα άλλο. Αυτά είναι οικογενειακά ζητήματα”, δήλωσε ο γιος του δισεκατομμυριούχου Αντόν Μπόσοφ, σύμφωνα με το κανάλι 360.

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος ήταν ιδιοκτήτης εταιρειών ορυκτού άνθρακα και γενικός χορηγός της “Νυχτερινής Λίγκας Χόκει” που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το 1997 έγινε συνιδιοκτήτης του εργοστασίου αλουμινίου του Κρασνογιάρσκ, ενώ το 2000 πούλησε τις μετοχές του και δημιούργησε τον όμιλο Alltek. Ο Μπόσοφ ήταν βασικό μέτοχος του ομίλου Sibatratsit, που κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή και εξαγωγή υψηλής ποιότητας ανθρακίτη UHG και είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μεταλλουργικού κοκ (Metcoke) στην Ρωσία, όπως επίσης και της Vostokugol, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη γαιανθράκων στην Σιβηρία.

Στον Μπόσοφ ανήκε επίσης και το κέντρο αρχιτεκτονικής και ντιζάιν Artplay, ενώ σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του άγγιζε το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

“Η εκδοχή της αυτοκτονίας είναι προτεραιότητα αλλά εξετάζουμε τα πάντα» δήλωσε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Izvestia, τονίζοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας στο εξοχικό του μεγιστάνα ήταν αυξημένα.

“Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που είναι τόσο επιτυχημένος και πλούσιος αυτοκτόνησε έτσι απλά”, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Επιτροπής κατά της Διαφθοράς Κίριλ Καμπάνοφ, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι εκδοχές για τον θάνατο του Μπόσοφ.

“Πού ήταν οι φρουροί την στιγμή της αυτοκτονίας;” αναρωτήθηκε ο αστυνομικός Μιχαήλ Πάσκιν.

Στις αρχές Απριλίου ο Μπόσοφ απέλυσε τον συνεργάτη του Αλεξάντερ Ισάεφ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Sibatratsit και συνιδιοκτήτη της Vostokugol, για φερόμενη κατάχρηση και υπεξαίρεση.

” Ο Ισάεφ απομακρύνθηκε από τους ομίλους Sibanthracite και Vostokugol. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τις δραστηριότητες των εταιρειών” ανέφεραν οι εκθέσεις.

Το μερίδιο των μετοχών του Ισάεφ μεταβιβάστηκε στον Όλεγκ Σέμτσουκ, ενώ ο Ισάεφ υπέβαλε αγωγή συκοφαντικής δυσφήμισης.

Το 2019, σύμφωνα με την Izvestia, ο πολιτικός Μιχαήλ Αμπίζοφ που είχε μετοχές της Sibatratsit συνελήφθη με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε 4 δισ. ρούβλια.

Όπως προκύπτει από τις δημοσιεύσεις των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στις αρχές Μαΐου, πρώην υπάλληλος της αμερικανικής εταιρείας Genius Fund Group που ήλεγχε ο Μπόσοφ και δραστηριοποιείται στην αγορά της νόμιμης μαριχουάνας, υπέβαλε μήνυση γιατί στο τέλος Μαρτίου τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι συνάδελφοί του απολύθηκαν εν μια νυκτί παραβιάζοντας τη νομοθεσία της Καλιφόρνια που καθιστά υποχρεωτική την ενημέρωση των εργαζομένων 60 ημέρες πριν την απόλυσή τους.

“Πρέπει να εξεταστούν όλες οι διαμάχες που είχε ο Μπόσοφ. Η διαμάχη με τον Ισάεφ είχε εξελιχθεί σε ανοιχτή σύγκρουση” σημείωσε ο Γεβγκένι Τσερνούσοφ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Εσωτερικών της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα