ΑΘΗΝΑ
15:12
|
22.09.2024
10.503 επιβαβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι χθες, Τετάρτη 06/05, καταγράφηκαν 615 θάνατοι εξαιτίας του Covid-19 και 10.503 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, – ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων στηχώρα ως τώρα.

Συνολικά, η Βραζιλιά μετρούσε μέχρι χθες 8.536 θανάτους από την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός και 125.218 κρούσματα μόλυνσης. Αυτό σημαίνει ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 7,8% και τα νέα κρούσματα κατά 9,2% σε ένα 24ωρο.

Στα νέα κρούσματα συμπεριλαμβάνεται ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βραζιλίας, ο στρατηγός ε.α. Οτάβιου Χέγκου Μπάχους, 59 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του χωρίς να έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Η είδηση εγείρει εκ νέου ερωτήματα για το εάν και κατά πόσον ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει εκτεθεί και ο ίδιος στον κορονοϊό. Ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει εξαρχής την πανδημία, χαρακτηρίζοντας την Covid-19 “γριπούλα”, κι εναντιώνεται στα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών που έχουν επιβάλει πρακτικά όλοι οι κυβερνήτες των πολιτειών της Βραζιλίας, διότι λέει πως θα προκαλέσει ζημιά στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.  

Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε χθες Τετάρτη πακέτο στήριξης ύψους 10,5 δισεκ. δολαρίων για τις πόλεις και τις πολιτείες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα