Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ήταν η αφορμή που γέννησε τους “Άγρυπνους Πολίτες”, που από την Δευτέρα διαμαρτύρονται κάθε βράδυ έξω από τη Βουλή. Έτσι, ακόμη μια φορά, κάλεσαν όλους όσοι εναντιόνονται στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη στην 4η ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το βράδυ της Πέμπτης.
“Οι Άγρυπνοι Πολίτες μένουν και απόψε στο Σύνταγμα! Καλούν καλλιτέχνες και όλο τον κόσμο να είναι απόψε εκεί! Ελάτε να μείνουμε όλο το βράδυ μπροστά από τη βουλή με φωνές, τραγούδια, δρώμενα ως ένδειξη διαμαρτυρίας” ανέφεραν στο κάλεσμά τους.
Να σημειωθεί πως την περασμένη Δευτέρα, η πρώτη απόπειρα των διαμαρτυρόμενων πολιτών να παραμείνουν έξω από τη βουλή, όταν και συζητιόταν το νομοσχέδιο, διακόπηκε όταν επιστρατεύτηκαν 40 περίπου αστυνομικοί για να διαλύσουν μία ομάδα 15 ατόμων, τους οποίους οδήγησαν στον αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, μη επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στο Σύνταγμα.
Την Τρίτη, επέστρεψαν δυναμικότεροι, πραγματοποιώντας ολονύκτια διαμαρτυρία, την Τετάρτη παρέμειναν επίσης μπροστά στη Βουλή όλη τη νύχτα και την Πέμπτη συνέχισαν ακάθεκτοι στηρίζοντας με τη δράση τους τη μεγάλη διαδήλωση των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, το πρωί της Πέμπτης.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10222804447439052&set=a.3365221848634&type=3