ΑΘΗΝΑ
13:22
|
21.05.2024
Στο τραπέζι και η 25η Μαΐου ως εναλλακτική ημερομηνία. Δεν υπάρχει ακόμα 'φως' για τις πτήσεις εξωτερικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αύξηση των εσωτερικών πτήσεων από τις 18 Μαΐου, ταυτόχρονα, δηλαδή με την απελευθέρωση των μετακινήσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα, εξετάζει η κυβέρνηση.   

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η προσθήκη νέων πτήσεων που θα εξυπηρετούν το κοινό πολύ ευρύτερα και όχι μόνο για συγκεκριμένους λόγους όπως συμβαίνει σήμερα.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, έδωσε ως εναλλακτική ημερομηνία την 25ης Μαΐου, εξηγώντας πως “η απόσταση μιας εβδομάδας, είτε πιο νωρίς είτε πιο αργά, είναι κάτι που στη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς όλα είναι ρευστά και εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου”.

Πτήσεις εξωτερικού  

Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις εξωτερικού, ο κ. Καραμανλής, ανέφερε χθες ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά τόνισε πως εάν η Ευρώπη δεν βρει λύση, η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες για διμερείς συμφωνίες.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο να ανοίξει τουριστικά η χώρα την 1η Ιουλίου και για να γίνει αυτό, οι πτήσεις πρέπει να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα