ΑΘΗΝΑ
19:09
|
26.04.2024

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνεργάτες του χαρακτήρισε τελείως χαοτική καταστροφή την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από τον πρόεδρο Ντόναλντ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνεργάτες του χαρακτήρισε τελείως χαοτική καταστροφή την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ομπάμα απευθυνόταν μέσω τηλεδιάσκεψης σε 3.000 άτομα που στελέχωσαν τις κυβερνήσεις του, στο πλαίσιο υποστήριξης του προεδρικού υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Χαρακτήρισε τις εκλογές του Νοεμβρίου μάχη ενάντια στην τάση που έχει επικρατήσει στην αμερικανική κοινωνία να αντιμετωπίζεις τους άλλους σαν εχθρούς, να είσαι εγωιστής, διχαστικός, φατριαστικός. Και αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού είπε πως αυτός είναι ένας λόγος που αντιμετωπίζεται χωρίς πυγμή, σαν κάτι ασήμαντο.

“Τα πράγματα θα ήταν άσχημα ακόμα και με την καλύτερη των κυβερνήσεων. Έγινε μια απόλυτα χαοτική καταστροφή όταν η νοοτροπία του “τι έχω να κερδίσω εγώ” και “ας κόψουν το λαιμό τους οι άλλοι”, όταν αυτή η νοοτροπία έγινε ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης”.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι υπερασπίστηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας πως η αντίδραση του Τραμπ ήταν χωρίς προηγούμενο και έσωσε ζωές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα