ΑΘΗΝΑ
20:40
|
23.04.2024

Η πανδημία του κορονοϊού και η επακόλουθη οικονομική κρίση έχουν αφήσει 700.000 παιδιά κάτω των 15 ετών στην Ιταλία χωρίς επαρκή τροφή, προειδοποίησε η μεγαλύτερη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανδημία του κορονοϊού και η επακόλουθη οικονομική κρίση έχουν αφήσει 700.000 παιδιά κάτω των 15 ετών στην Ιταλία χωρίς επαρκή τροφή, προειδοποίησε η μεγαλύτερη γεωργική οργάνωση της χώρας.
“Ο αριθμός των παιδιών κάτω των 15 ετών που χρειάζονται βοήθεια για να πάρουν γάλα ή φαγητό έχει αυξηθεί σε 700.000”, ανέφερε σε ανακοίνωση της η οργάνωση αγροτών Coldiretti την Κυριακή, η οποία ήταν η Ημέρα της Μητέρας στην Ιταλία.
Η κρίσιμη αυτή κατάσταση “επιδεινώθηκε για πολλές οικογένειες από το κλείσιμο σχολείων και σχολικών εστιατορίων”, όπου πολλά παιδιά λάμβαναν ένα εγγυημένο ζεστό γεύμα κάθε μέρα, ανέφερε η ένωση.
Τα παιδιά που επλήγησαν, συχνά προέρχονται από οικογένειες των οποίων οι γονείς έχασαν την προσωρινή απασχόληση λόγω της καραντίνας, καθώς και από “μικροεπιχειρηματίες ή τεχνίτες που έπρεπε να κλείσουν”. Οι μη δηλωμένοι εργαζόμενοι “που δεν λαμβάνουν ειδικές επιδοτήσεις ή δημόσια βοήθεια και δεν έχουν αποταμιεύσεις” αγωνιούν επίσης, πρόσθεσε.
Παρότι ολόκληρη η χώρα έχει πληγεί, οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά βρίσκονται στο νότο, με το 20% των νεόπτωχων να βρίσκονται στην Καμπανία, το 14% στην Καλαβρία και το 11% στη Σικελία.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων, με τον οργανισμό να αναφέρει ότι η τιμή των φρούτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 8% τον Απρίλιο, ενώ τα λαχανικά αυξήθηκαν κατά 5%, το γάλα πάνω από 4% και τα κατεψυγμένα κρέατα περίπου 3,5%.
Η Ιταλία, το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που μπήκε σε καραντίνα, ξεκίνησε μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, με τις κατασκευές και τις οικοδομικές εργασίες να είναι οι πρώτες βιομηχανίες που ξεκίνησαν ξανά. Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 18 Μαΐου, ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι τον Ιούνιο. Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε την Κυριακή, ωστόσο, ότι ορισμένοι περιορισμοί ενδέχεται να αρθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα λόγω Covid-19 ξεπέρασε τις 30.000 στις 8 Μαΐου, με πάνω από 219.000 καταγεγραμένα κρούσματα σε όλη την Ιταλία μέχρι τη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα