ΑΘΗΝΑ
19:05
|
19.05.2024

Η εστίαση στην πανδημία του κορονοϊού έχει αφήσει χωρίς έλεγχο άλλες μολυσματικές ασθένειες που απειλούν παιδιά, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής. Η προειδοποίηση έρχεται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εστίαση στην πανδημία του κορονοϊού έχει αφήσει χωρίς έλεγχο άλλες μολυσματικές ασθένειες που απειλούν παιδιά, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής.

Η προειδοποίηση έρχεται από τον επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού της UNICEF Ρόμπιν Νάντι, που σημειώνει πως η επιστράτευση κάθε πόρου των συστημάτων υγείας στην καταπολέμηση του κορονοϊού, έχει παραλύσει άλλες δράσεις πρόληψης.

Ήδη είναι επισφαλής ο εμβολιασμός για την ιλαρά 117 εκατομμυρίων παιδιών σε 37 χώρες. Η ιλαρά, παρότι αντιμετωπίζεται επιτυχώς με εμβόλιο, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων και μόνο το 2018 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 140.000 ασθενείς, κυρίως παιδιά και βρέφη.

Στη Νιγηρία ο κορονοϊός εμποδίζει την αντιμετώπιση της πνευμονίας, που είναι η κύρια αιτία θανάτου των παιδιών. Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό εκτός από την ιλαρά, η ζωή των βρεφών απειλείται και από την ελονοσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα