ΑΘΗΝΑ
12:01
|
28.05.2024
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαραίτητα να φέρουν έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτρέπεται από σήμερα (Δευτέρα 11/05) η μετακίνηση προς τα νησιά για συγκεκριμένους εργαζομένους, που θα πρέπει να φέρουν το απαραίτητο έγγραφο.  

Είναι η πρώτη μέρα της πρώτης από τις τρεις φάσεις της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς τα νησιά και προβλέπει μετακινήσεις προς και μεταξύ των νησιών για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων οι οποίες επαναλειτουργούν από σήμερα.  

Για τους αυτοαπασχολούμενους, οι μετακινήσεις αυτές επιτρέποντα με έγγραφη δήλωση των ιδίων, ενώ για τους εργαζομένους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Σε αυτές τις δηλώσεις / βεβαιώσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να αναγράφονται:

  • Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).
  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).
  • Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.
  • Ο ΑΦΜ της επιχείρησης.
  • Ο τόπος- νησί εργασίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ναυτιλίας, οι βεβαιώσεις αυτές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση του εισιτηρίου και την επιβίβαση και ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του για να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο.  

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η δεύτερη θα υλοποιηθεί πριν από την 1η Ιουνίου και η τρίτη μετά την 1η Ιουνίου, είπε ο υπουργός που σημείωσε ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα καταρτιστεί με βάση τις οδηγίες των ειδικών.  

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι οι επιβάτες των πλοίων θα πρέπει να φορούν μάσκα και θα συμπληώνουν ειδικό έντουπο με υγειονομικές πληροφορίες πριν την επιβίβαση. Τα πλοία θα ταξιδεύουν με πληρότητα 50%, ενώ αυτά που έχουν καμπίνες με πληρότητα 55%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα