ΑΘΗΝΑ
00:36
|
24.04.2024
Εννέα ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ενώ άλλοι δέκα διασώθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη άμεσα ο ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού κέντρου περίθαλψης έξω από τη Μόσχα, όπου έπειτα από πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους εννέα ηλικιωμένοι, εννέα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ενώ άλλοι δέκα διασώθηκαν.

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν πως η πυρκαγιά, που ξέσπασε την Κυριακή κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκλήθηκε πιθανόν από ελαττωματικά ηλεκτρικά καλώδια στο κέντρο περίθαλψης ηλικιωμένων στην Κρασνογκόρσκ, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας.

“Βρέθηκαν οι σοροί εννέα ανθρώπων ηλικίας από 66 έως 90 ετών οι οποίοι έφεραν θερμικά εγκαύματα… άλλοι εννέα άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.

Η επιτροπή ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διενέργεια ποινικής έρευνας προκειμένου να προσδιοριστεί αν είχαν παραβιαστεί οι κανονισμοί ασφαλείας.

Συνολικά 29 συνταξιούχοι ηλικίας 66 έως 97 ετών διέμεναν στο κέντρο αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να κινηθούν και το προσωπικό δεν κατάφερε να μεταφέρει εγκαίρως, αν και η έκταση της φωτιάς ήταν σχετικά μικρή, ανέφερε από την πλευρά της η εφημερίδα Kommersant.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο του γηροκομείου “Δεύτερο Σπίτι”, όπου βρίσκονταν 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ μέλη του προσωπικού.

Αστυνομικός που έσπευσε επιτόπου εκτίμησε πως το ιδιωτικό κέντρο ήταν εγκατεστημένο σε κτίριο ακατάλληλο προς χρήση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα