ΑΘΗΝΑ
00:47
|
29.09.2024
Από τις 17 Μαΐου επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και θρησκευτικών τελετών με την συμμετοχή πιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα ανοίγουν οι εκκλησίας στις 17 Μαΐου, καθώς θα επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πιστών καθορίζεται από την αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ., έτσι σ’ ένα χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30.

Παράλληλα, οι πιστοί πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός πιστών ανέρχεται σε 50.

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται, όπως η σύσταση για χρήση μάσκας, η υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και ο συχνός καθαρισμός των επιφανειών αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ.

Επιπλέον, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση ενσωματώθηκαν συστάσεις και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανταποκρίνονται σε ειδικότερες ανάγκες και χαρακτηριστικά επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων.

Τέλος, αποσαφηνίζεται ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

Η ισχύς της ΚΥΑ είναι από την 17/5/2020 έως και την 5/6/2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα