ΑΘΗΝΑ
08:40
|
24.04.2024

Μέχρι και 43 εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η ασφάλισή τους παύει αμέσως μόλις χάσουν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι και 43 εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η ασφάλισή τους παύει αμέσως μόλις χάσουν τη δουλειά τους.

Το κύμα των απολύσεων που ακολούθησε το παγωμα της οικονομίας εξαιτίας των μέτρων περιορισμού σημαίνει πως για 7 εκατομμύρια εργαζόμενους η πιθανότητα να επαναπροσληφιούν είναι πολύ μικρή.

Εαν, όπως εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές, η ανεργία φτάσει σε ποσοστό 20%, τότε περίπου 25 με 43 εκατομμύρια Αμερικανοί θα στερηθούν την περίθαλψη που τους παρέχει η ασφάλιση από τον εργοδότη. Θεωρητικά θα μπορούσαν να καταφύγουν στο πρόγραμμα δημόσιας ασφάλισης Medicare. Στην πράξη όμως μια σειρά από εμπόδια, ιδιαίτερα στις πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικανούς, σημαίνει πως οι περισσότεροι θα μείνουν χωρίς καμία κάλυψη.

Ο αριθμός αυτών που θα πληγούν δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί με ικανοποιητική ακρίβεια, γιατί ο αριθμός των ασφαλισμένων δεν συναρτάται στενά με τον αριθμό των εργαζομένων, καθώς για πολλούς εργαζόμενους η ασφάλιση είναι έτσι κι αλλιώς κάτι άγνωστο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα