ΑΘΗΝΑ
07:19
|
29.06.2024
Καταγγέλει ότι η εταιρεία του εξαιρέθηκε από την άρση των απαγορεύσεων που ισχύει για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Tesla έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια, παρά τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι τοπικές αρχές για τις βιομηχανίες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό χθες, Δευτέρα 11/05, ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ ενημέρωσε ότι η γραμμή παραγωγής της εταιρείας του επανεκκίνησε και ότι o ίδιος θα είναι στο εξής κανονικά στο πόστο του, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα -κι ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις των πολιτειών των ΗΠΑ προπαθούν να χαράξουν την πολιτική της σταδιακής άρσης του lockdown- ο Μασκ είχε απειλήσει τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια ότι θα μεταφέρει την έδρα της εταιρείας του σε άλλη πολιτεία αν δεν του δοθεί το δικαίωμα της άμεσης επαναλειτουργίας.

Στην πραγματικότητα, η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει δώσει το ‘πράσινο φως’ για την επαναλειτουργία των βιομηχανιών, αλλά η τοπική αρχή της κομητείας της Αλαμέδα (εκεί βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla, στο Φρέμοντ, λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο) έχει εκφράσει αντιρρήσεις και επιμένει στο αυστηρό lockdown.

Το περασμένο Σάββατο ο Μασκ ενημέρωσε ότι έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην κομητεία. Εν τω μεταξύ -και πριν παρθεί οποιαδήποτε δικαστική απόφαση- ο δισεκατομμυριούχος με την αμφιλεγόμενη δημόσια περσόνα ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση της κατάστασης και ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές. Το υγειονομικό τμήμα της κομητείας της Αλαμέδα ενημέρωσε με τη σειρά του ότι είναι σε “ζωηρή επικοινωνία” με την Tesla, προσεγγίζοντας το θέμα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε και όλες τις αντίστοιχες υποθέσεις άλλων βιομηχανιών που παραβίασαν τις απαγορεύσεις του lockdown.

Στο e-mail που απέστειλε ο Μασκ στους εργαζόμενους στην εταιρεία του πάντως, υπογραμμίζει ότι η απόφασή του για επαναλειτουργία του εργαστασίου είναι ευθυγραμμισμένη με τις οδηγίες της πολιτείας της Καλιφόρνια. Παράλληλα, καταγγέλλει στο Twitter οτι η Tesla έχει “εξαιρεθεί” από το πρόγραμμα χαλάρωσης, αφού σε άλλες αμερικανικές αυτοβιομηχανίες έχει παραχωρηθεί η άδεια επαναλειτουργίας.

Χθες, Δευτέρα, πάντως, το πάρκινγκ των εργαζομένων ήταν σχεδόν γεμάτο.

Πηγή: BBC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα