ΑΘΗΝΑ
18:32
|
25.04.2024
O Ντόναλντ Τραμπ, διέκοψε την συνέντευξη Τύπου, μετά από άβολες ερώτησεις που δέχθηκε από δημοσιογράφο του CBS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με το γνωστό αλαζονικό του ύφος, διέκοψε για άλλη μια φορά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά από άβολες ερώτησεις που δέχθηκε από τη δημοσιογράφο του CBS Weijia Jiang.

H ανταποκρίτρια του CBS στον Λευκό Οίκο, που έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, ρώτησε τον Τραμπ “γιατί επιμένει να αναφέρει κάθε φορά ότι οι ΗΠΑ τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από άλλες χώρες στο θέμα των διαγνωστικών τεστ και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό όταν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στη χώρα…”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φανερά εκνευρισμένος απάντησε “μην ρωτάτε εμένα αλλά την Κίνα για τους χιλιάδες νεκρούς παγκόσμια. Αυτή την ερώτηση να την κάνεις στην Κίνα” και έδωσε τον λόγο σε άλλο δημοσιογράφο.

Η Weijia Jiang δεν το έβαλε κάτω, κατέβασε την προστατευτική της μάσκα και ρώτησε ξανά τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο, αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που της υποδεικνύει να απευθύνει την ερώτηση στην Κίνα (σ.σ. η ίδια είναι κινεζικής καταγωγής), με τον Τραμπ να της απαντά λέγοντας ότι “θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή”, ζητώντας παράλληλα από τους δημοσιογράφους να πιέσουν την Κίνα, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το αν ο κορονοϊός προέρχεται από εκεί.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Kaitlin Collins του CNN, θέλησε επίσης να του θέσει ερωτήσεις, αλλά ο Τραμπ δεν της έδωσε το λόγο.

Η δημοσιογράφος του CNN αντέδρασε, λέγοντας: “Εσείς με καλέσατε, έχω να σας κάνω δύο ερωτήσεις”, με τον Τραμπ φανερά ενοχλημένο να απαντά ότι “σας κάλεσα αλλά εσείς δεν ανταποκριθήκατε”, να διακόπτει τη συνέντευξη Τύπου και να αποχωρεί βιαστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα